Saturday, May 26, 2012

carlsons kreativa gör en doptavla

Fram med grejerna. Pennor & penslar, vatten, kladdpapper, färger av olika sorter och slag, stor kopp kaffe och typ 35 inspirationsflikar på datorn med bildgooglingar på diverse. Behöver en större skärm! Går noga igenom mailet jag fått av kunden. Står info om dopet och om bäbin och föräldrarna, färgönskemål och lite smått och gott. Nu har jag ett antal timmar av pyssel och pill framför mig.
Kladdar upp en skiss på det som jag efter mycket om och men kommit fram till ska vara med på tavlan. Brukar ha med några personliga saker (napp, nyckelring) som säger något om barnet och föräldrarna. Har med utdrag ur kalender, info om dopet och symboler och andra önskemål som kunden kommer med. Ju mer detaljer desto bättre.
Blyertsar upp lite konturer och börjar så smått att måla. Suddar och gör om tretusen gånger.
Färgerna matchar färgskalan i bäbins rum.
Nu börjar det likna något. Bara lappen med dikten kvar. Sen ska bakgrundsfärg och skuggor på. Väljer i det här läget att måla ett porträtt av ultraljudsbilden istället för ett porträtt på barnet. Lyckas man inte med porträttet blir hela tavlan förstörd. Vet också att bäbin hade ett smeknamn i magen, blir lite kul att smyga in på ultraljudsbilden, som minne.
På med färg, småpill och skuggor. Dikten är ett utdrag ur en sång som ska sjungas på dopet. Klart! Hoppas kunden och mottagaren blir nöjda och glada!

No comments:

Post a Comment